Valtavaara Suomalainen sielunmaisema

Kaikki blogit puheenaiheesta EU-eliitti

Kansa(t) nurisee toreilla, hoveissa edelleen hiljaista

 

"Mikseivät he syö kakkua?"

, Ranskan viimeinen kuningatar Marie Antoinette kuultuaan leivän loppuneen kansalta.

 


 

Eilen, lukiessani erästä jenkkiläistä keskustelupalstaa, sain keskiaikaisen vision: Näinhän se on aina ollut, että hovi/eliitti on aina ollut täysin ymmärtämätön kansalaisten tyytymättömyyden suhteen. Eipä siis mitään uutta taivaankannen alla, vaikka elämmekin modernia internet-aikaa. 

EU-fanaatikot ja Nato-natsit

This sucks - pahan kerran - pahemmalle kuin rankkitynnyri!
Lue uutislinkki ja kerro, oletko kanssani samaa mieltä.

Ranskan eurooppaministeri Harlem Désir Ranskan parlamentissa:
"Kyseessä on virhe herra Barroson osalta. Se on myös pahin karhunpalvelus, jonka entinen komission puheenjohtaja voi tehdä eurooppalaiselle projektille historiallisella hetkellä, jolloin projektia pitäisi tukea ja vahvistaa".

EU-muutos: toivo on kansalaisaloitteissa ja kansanäänestyksissä

Syrizan antautumisen jälkeen eurooppalainen vasemmisto on melkein jakomielitautisessa tilassa: yhtäältä uskotaan yhä yleisemmin, että EU ei ole reformoitavissa; toisaalta ei uskalleta myöskään irtautua EU-projektista, koska pelätään Euroopan uusjakoa nationalistisiin tai jopa vihamielisiin valtioihin. Onko vasemmisto siis tuomittu vain arvostelemaan viimeisimpiä yrityksiä kiristää säästökuuria tai kaventaa demokratiaa, voimatta kokonaiskehitykselle mitään?

Sensuuri- ja linnake-Eurooppa ottaa muotoaan

Saksan liittokansleri Merkel pitää itsepintaisesti kiinni suosiollisesta suhtautumisestaan pakolaistilanteeseen. Merkelin suosio on kuitenkin jyrkässä laskussa. Tuoreen Der Spiegel -lehden mielipidetutkimuksen mukaan Merkel on nyt Saksan neljänneksi suosituin poliitikko, kun hän aikaisemmin on ollut suosituin. Merkelin hallinto ei kuitenkaan myönnä virheitä, vaan on ottanut itäsaksalaisen käytännön opit käyttöön. Sensuurin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä