Valtavaara Suomalainen sielunmaisema

Ranska ja Saksa sisällissodassa

Saksan ja Ranskan maahanmuutto- ja pakolaistilannetta voi lyhyesti luonnehtia toteamalla, että ko. maiden koko popula poliiseja ja politikkoja myöten on pyörityksessä kuin Väyrys-Paavo kansantanhukarkeloissa.

Pariisin iskut, Nizzan väkivalta, kirkkosurma, saksalais-iranilaisen Hitler-fanin ja uusnatsin toteuttama Münchenin verilöyly - luettelo alkaa olla kuolettavan pitkä. Saksan  tilanteen kokonaiskuvaan hämmentää nyt tieto siitä, että niin Würzburgin junahyökkääjä kuin Ansbacin itsemurhapommittaja olivat molemmat juuri ennen tekoaan salattua yhteyttä käyttäen kontaktissa Lähi-Itään.

Ihmekkö siis, että liittokansleri Angela Merkel on Frankfurter Allgemeine-lehden mukaan tänään todennut, että Saksa on sodassa ISIS:iä vastaan.

Euroopan terroritilanne on selkeä:
Ranska ja Saksa ovat sisällissodassa - kummankin maan johtavan poliitikon mukaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän Valtavaara kuva
Heikki Valtavaara

Itseasiassa en ole unohtanut Ruotsia. Ruotsin tilanteen analysointiin liittyy keskeisesti median ruotsittuminen, eli se, että ruotsalaiset joukkoviestimet ja lehdistö ovat luoneet toimintaperiaatteekseen tiukimman mahdollisen, vapaaehtoisen ennakkosensuurin kaiken sen suhteen, mikä liittyy avoimeen ja kriittiseen pakolais- ja maahanmuuttokysymysten käsittelyyn mediassa.

Saksalainen ja ruotsalainen mediakulttuuri ovat valovuosien päässä toisistaan, Ruotsin median tappioksi.

18.7.2016 postasin FB-sivullani Iltalehden uutisen länsinaapurimme tilanteesta = http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016071821925696_...

Liitin tähän postaukseeni Kansalainen nettilehdessä olleen kuvauksen Uppsalan mellakoinnista ja tuhotöistä = https://www.kansalainen.fi/uppsalan-mellakat-jatku...

Ruotsi ei selviä ongelmistaan viestinnän ja median vaikenemisella.

Toimituksen poiminnat