Valtavaara Suomalainen sielunmaisema

Saksa on kusessa ja suomalainen media kusettaa!

Ihan oikeesti, puolitotuuksien esittäminen tai absoluuttinen vaikeneminen uutisoinnin arvoisista, tärkeistä asioista on valehtelemista. Selkosuomella todettuna se on kusettamista.

Mikä oli saksalaisen median yksi keskeisistä uutisista perjantaina 26.2.2016. Maikkari oli ainut joka sivusi tätä uutista molemmissa päälähetyksissään. Yleltä en mitään edes odottanutkaan. Mutta jopa Verkkouutiset, joka on ollut aktiivinen Euroopan uutisvirran poiminnassa, vaikeni Saksan perjantaina julkaistuista pakolaistilastoista.

Siispä asiaan! Maikkarin uutiset kertoivat yhden kevyen siivun Saksan pakolaisuutisten pääotsikosta. En todellakaan tiedä, miksi maikkari jätti kertomatta kaikkein katastrofaalisimmat seikat pakolaistilastoista. Niin sekin vaan teki.

Mitä Maikkari sitten kertoi? Sen, että Saksaan viime vuonna saapuneista 1,1 miljoonasta ja rekisteröityneestä pakolaisesta 130000 henkilöä on kateissa - ei koskaan ole saapunut heille osoitettuun vastaanottokeskukseen. Syksyn saapumiserästä on kateissa 12-13 prosenttia. Heistä on vain valokuva ja sormenjäljet. Nämä henkilöt ovat menneet Saksan viranomaisten mukaan maanalle tai siirtyneet johonkin muuhun maahan Saksasta.

Mutta tämä oli vasta alkusoittoa!

Tämän 12-13 prosentin uutisoinnin yhteydessä Nordrhein-Westfalenin sisäasiainministeri Ralf Jäger sekä Saksan maahanmuutto- ja pakolaisviraston johtaja Frank-Jürgen Weise vahvistavat esim. Die Welt lehden haastattelussa, että Saksassa on edellämainitun joukon lisäksi noin 400000 pakolaista, joiden identifiointitiedot (nimi ja henkilötunnus) puuttuvat Saksan viranomaisilta. Euroopassa on siis pyörimässä puolen miljoonan pakolaisen ilmeisen päämäärätön joukko.
Katso haastattelu tästä

Pelkästään näiden edellä mainittujen lukujen pohjalta on täysin ymmärrettävää, että Itävalta suojelee itseään ja kansalaisiaan tilanteen käsistä ryöstäytymiseltä, mikä on Saksassa tapahtunut tosiasia. 

Eihän se tietenkään meille suomalaisille kuulu, millainen tunnistamattomien pakolaisten joukko velloo edestakaisin Keski-Euroopassa. Näin ainakin kaikesta oleellisesta vaikeneva suomalainen media toivoisi meidän ajattelevan. Vaan emme ajattele. Sen sijaan tiedostamme, että media käyttäytyy seuraajiaan kohtaan törkeän ala-arvoisesti, siis kusettaen. Onneksi meillä on sosiaalinen media, jonka reaalivoimaa ja pitelemättömyyttä uutisoinnin välineenä ei kahlitse valtamedian vaikeneminen. 

Pelkästään näiden Saksan lukujen pohjalta on suomalaisten esittämä kansalaisvaade rajojen sulkemisesta perusteltuakin perustellumpi. Näiden lukujen pohjalta ei luulisi yhdenkään tervejärkisen poliitikon asettuvan vastustamaan EU:n sisäistä rajavalvontaa. Ei nyt kuitenkaan unohdeta, että terve järki ei ole kovin yleinen edes vierailijana poliitikkojen keskuudessa.

Hyvin on suomalainen media vaiennut myös Kreikan ja Itävallan välirikosta. Tai Kreikan ja muiden Balkanin maiden välien kärjistymisestä.
Die Welt uutisoi - linkki tässä.
- Kreikan hallituksen edustajat eivät halua neuvotella Itävallan sisäministerin kanssa
- Kreikan varasisäministeri kysyy puolestaan, miksi Itävallan hallitus kohtelee Kreikkaa kuin vihollista
- Luxenburgin ulkoministerin tiedetään sanoneen EU-ulkoministerien kokouksessa, ettei EU:lla ole enää linjaa, vaan yhteisö toimii kuin anarkian vallassa.

Tästä kaikesta suomalainen media vaikenee. Mutta tällä menettelyllään etenkin suomalaiset sanomalehdet supistavat ihan omatoimisesti levikkiään. Helsingin Sanomien levikki on kevyesti todettuna ajautunut täysin ruvulle 2010-luvulla. Vaan niin makaa kuin petaa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Arto Jaaskelainen

Suomalainen media on laajasti Vihervasuritoimittajien hallussa, jättää kertomatta asiat jotka ei miellytä ja aivopesee poliittisten mieltymystensä mukaisesti.
Eri mieltä olevat tunnetusti leimataan eri tavoin ja halutaan vaientaa.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Dokumenttienkin kirjoittaminen kyseenalaistetaan eri mieltä olevan vaientamisessa.

Tuon esille dokumentin, josta Suomessa on sisältönsä takia vaiettu:

EY:N KOMISSION LAUSUNTO SUOMEN JÄSENYYSHAKEMUKSESTA 4.11.1992

Otsikko ja tekstisitaatti:

"Yhteistyö sisä -ja oikeusasioissa"

"1.   Ilmoittaessaan hyväksyvänsä kaikki Euroopan unionisupimuksen määräykset Suomi on implisiittisesti = epäsuorasti hyväksynyt kaikki yhteistyötä sisä- ja oikeusasioissa koskevat määräykset, jotka sisältyvät Euroopan unionisopimuksen kappaleessa VI. Näihin kuuluvat turvapaikkapolitiikkaa, kolmansien maiden liikkuminen yhteisön ulkorajojen yli, maahanmuuttopolitiikka mukaanlukien kolmansien maiden kansalaisten maahantulo-, liikkumis- ja oleskeluedellytykset. Suomi on erityisen hyvin perillä kaikista näistä kysymyksistä seurattuaan niitä tarkoin kysymysten Pohjoismaisen passiunionisopimuksen toimintaan kohdistuvien vaikutusten takia.

2.   Samoin kuin pohjoismaisilla naapureillaan, Suomella on huomattavaa kokemusta pakolais- ja turvapaikka-asioiden käsittelyssä eikä sillä tulisi olemaan vaikeuksia osallistua tämän alan yhteistyöhön. Suomi on omistanut tarpeelliset keinot sen varmistamiseen, että kolmansien maiden kansalaisten liikkuminen sen rajojen yli on tehokkaasti valvottua. Suomi on sitoutunut ..."

Käyttäjän Valtavaara kuva
Heikki Valtavaara

Mielenkiinnolla odotan, milloin Suomen mediamaailma tekee yksinkertaisen prosenttilaskun Suomeen saapuneiden pakolaisten suhteen. 12 prosenttia 32000 on palttiarallaa 3800 henkilöä plus rapiat. Melkoinen joukko meidän olosuhteissamme.

Reijo Jokela

http://www.emmakari.fi/tag/paperittomat/
Joku on ainakin laskenut ja alkanut valmistella massiivista panostusta asiaan.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Kyllä kyseessä taitaa olla yleiseurooppalainen kusetus. Ruotsi haalii väkeä tarkoituksella, josta tietysti myös Suomi saa osansa. Samanlainen huijaus on Englannissa ollut käynnissä jo pidempään (ja otettu sittemmin käyttöön myös Suomessa)

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3466485/Ho...

Ministers were instructed to wave tens of thousands of asylum seekers into the UK under cover of their being ‘economic migrants’. Astonishingly, the minister Mr Blair put in charge of borders ruled against deporting failed claimants because it would be too ‘emotional’.

‘It was clear Roche wanted more immigrants to come to Britain,’ recalled Stephen Boys-Smith, the new head of the immigration directorate. ‘She didn’t see her job as controlling entry, but by looking at the wider picture “in a holistic way” she wanted us to see the benefit of a multicultural society.’

Publicly, the government spoke about stepping up deportations. In practice, there were insufficient staff to carry them out. As Croydon approached meltdown, deportations declined, the backlog increased and news of the chaos spread.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Näin svt / lokakuussa 2015

Polisen beräknar att nästan lika många flyktingar som söker asyl i Sverige, kommer hit utan att söka asyl och i stället försvinner ur systemen. Polisen oroas över att de begår brott och utnyttjas som billig arbetskraft.

Suomen rajojen yli lampsi loppukesästä ja alkusyksystä, ennen viranomaisten 'heräämistä' tuhansia. Montako tuhatta ? Ei kukaan tiedä.

Tulijoiden katoamisen luulisi tosiaan olevan joka maassa tärkeydessään ykkösjuttu. No, paperittomien meksikolaisten palveluksia Jenkeissäkin käytetään paljon ja on kuulemma halpaa ja hyvää työvoimaa.

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

Kiitos oikeista uutisista.

Toivoisin, että nämä oikeat uutiset yleistyisivät, vaikka sitten blogeina jos ei kerran muuten. Millään ei ehdi ja kykene itse alkulähteiltä kaikkea hakemaan, eikä saksankielikään ole ihan huipputerässä.

Käyttäjän Valtavaara kuva
Heikki Valtavaara

Minulla on ajatuksena kerran pari viikossa analysoida ja arvioida suomalaista uutisointia = suomalaisen median käyttäytymistä Saksan ja Britannian mediaan verrattuna.

Tämän postauksen otsikko (Saksa on kusessa ja suomalainen media kusettaa) vastaa tasan tarkkaan Suomen viestinnällistä tilannetta. Olemme kansalaisina monien asioiden/uutisointien kautta julmetun vahvan indoktrinaation alaisia.

Indoktrinaation (manipuloinnin) todellisuus tuli suomalaisen median työskentelytavaksi 1990-luvun puolivälissä, kun Suomessa pidettiin kansanäänestys EU:hun liittymisestä. Siitä lähtien manipulointi on ollut yhä enenevässä määrin median työskentelyn ytimessä. Siis aina silloin, kun kansallinen eliittimme on tarvinnut ja linjannut suomalaisia eliitin haluamaansa lopputulokseen.

Käyttäjän Valtavaara kuva
Heikki Valtavaara

Viittasin alkuperäisessä tekstissäni siihen, että Hesarin peruslehden (HS seitsämän numeroa per viikko) levikki on romahtanut kunnolla 2010-luvulla. Vuonna 2010 levikki oli 383 361 kpl ja vuonna 2014 HS oli 285 223 levikkilukemassa. Vuodesta 2013 vuoteen 2014 levikki laski 8,9 prosenttia.

HS:n vuoden 2015 levikkitiedot eivät vielä ole mukana Media Audit Finlandin tilastoissa. Mutta jos lasku on samanlainen kuin vuodesta 2013 vuoteen 2014, on HS:n levikki 260 000 tilaajan luokkaa.

Nämä lukemat vaikuttavat koko Sanoma-konsernin todellisuudessa toistuvia saneerauksia, mutta ennen kaikkea ne luovat konsernin pörssiarvon kovaa heiluntaa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Eri maiden suhtautuminen maahantulijoihin on aika saman suuntaista, siis Merkelin valtapiirin ulkopuolella.
Mm ssa Britit pitävät Svenskejä naiveina ja vastuuttomina.

( Veikkaan, että Suomen mediankin on pakko siirtyä 70 lukulaisuudesta objektiivisuuteen pikapikaa. Ei taida muuten omistajat tykätä, kun talous sakkaa. ( pl. Yle ))

I början av februari slog ambassaden larm om tidningens kampanj i ett brev till statsminister Stefan Löfven (S). Och i en ny rapport som lämnats över till Utrikesdepartementet (UD) står det att Sverige används som avskräckande exempel för att få den brittiska regeringen att skärpa landets asylpolitik.

Sverige som ett naivt land som har fått lida negativa konsekvenser av en liberal migrationspolitik. Bland annat nämns mordet på en ung kvinna på ett HVB-hem för ensamkommande i Mölndal och våld på assylboen.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/kampanj-mot-sver...

Käyttäjän mp2103 kuva
Markku Penttilä

Mahtavaa pojat! Ei voi muuta sanoa, kun käy kommenttinne läpi. Olen itse myös vuosia ihmetellyt uutisoinnin puutetta vaikkapa Syyrian sodasta ja sittemmin Ukrainan kriisistä. Mutta Jaakko aiemmin ja nyt Heikki olette kyllä iskeneet asian ytimeen kerrassaan hyvin. Otan vielä esille kokonaisnäkemykseni: meiltä on mielestäni törkeällä tavalla viety poliittisen eliitin tahdosta ja voimavaroilla sananvapaus. On selvää, että kaikessa kirjoitus- ja puhekäytössä ja esiintymisessäkin tulee vallita asiallisuus ja kohteliaisuus ja jonkinlaiset variaatiot tietysti sallitaan. Näistä varmaan on aina ollut kirjoitetut ja kirjoittamattomat ohjeet jo pitkään. Mutta nyt tilanne on käsittämättömän räikeä ja falski siinä mielessä, että poliittinen eliitti on asettanut itsensä sanankäytön valvonnassa muiden yläpuolelle ja antaa rangaistuksia omien valtapyrkimystensä nimissä.

Mielestäni tällainen kielen yksinvaltainen kontrolli on demokratian irvikuva, jota hyvin täydentää tämä blogistin kirjoitus ja sen kommentit. Olemme täysin sellaisessa tilanteessa, jonka jo George Orwell "uuskielen" kuvaamisessaan toi esille.

Miten tilannetta voisi korjata? Kai se äänestämällä voisi korjaantua, mutta miksi täällä ei tapahdu muutosta? Onko kansa niin tietämätöntä, ettei se manipuloidun valtamedian takia saa koskaan oikeata tietoa. Onneksi tämä some jonkin verran auttaa, mutta ei kuitenkaan riittävästi.

Käyttäjän Valtavaara kuva
Heikki Valtavaara

Markku, olet täysin oikeassa. Suomalaisessa tiedonvälityksessä, viestinnässä ja uutisoinnissa on keskeisesti kyse yhteiskuntamme eliitin ja eliitti-instituutioiden tarkoitushakuisesta toiminnasta. Siksi kysymys eliitin vallasta on perin mielenkiintoinen.

Avaan sitä lyhyesti ja vain yhdeltä pieneltä kulmalta. Itse olen eliitin rakenteita hahmottaessani tukeutunut Markku Ruostetsaaren erinomaiseen kirjaan "Vallan sisäpiirissä" (Vastapaino 2014). Suosittelen vilpittömästi kaikille teemasta kiinnostuneille.

Yksi monista oleellisista kysymyksistä on se, mitä eri eliittimuotoja yhteiskunnassamme ilmenee. Niitä on ja niistä syntyy mielenkiintoinen lista.
Suomen eliittirakenne:
1. poliittinen eliitti
2. talouseliitti
3. joukkotiedotuseliitti
4. järjestöeliitti
5. kielieliitti
6. hallinnollinen eliitti
7. tiede-eliitti
8. kulttuurieliitti

Suomen kaltaisessa pienessä maassa on pitkälti toteutunut se elitismin uhkakuva, että poliittinen, taloudellinen ja joukkotiedotuseliitti ovat löytäneet toisensa ja työskentelevät yllättävänkin koordinoidusti. Ja se näkyy ja kuuluu yhteiskunnassamme. Tällä kolmen koplalla on viestinnälliset vallan avaimet käytössään. Se tulee selvästi ilmi pakolaiskysymyksien käsittelyssä.

Jokaisessa edellä mainitussa kahdeksassa eliitiryhmässä toistuu samankaltainen sisäinen valtakulttuuri:
1. vallanpitäjät - Status Quon ylläpitäjät
2. valtarakenteiden ylläpitäjät
3. vallan tavoittelijat
4. hyväksikäytetyt tukijat

Tässä kokonaisuudessa tulee esiin se, millä tavoin jokaisessa yhteiskunnassa valtaeliitti ei vain pyri, vaan se toteuttaa vallan, hallinnan ja kontrollin avulla omia tarkoitusperiään.

Kannoksi eliitin kaskeen on syntynyt rakenne, jota se ei voi hallita ja kontrolloida vanhan vallan menetelmien ja pakkokeinojen avulla, ellei meitä syystä tai toisesta onnistuta viemään totalitaartiseen yhteiskuntajärjestelmään. Sosiaalisen median työkalut tarjoavat meidän, siis kansalaisten käyttöön monipuoliset välineet vastademokraattiseen valvontaan.

MV-mediasta voidaan olla mitä mieltä tahansa (itse en siitä perusta), mutta sen osalta on keskeistäkin keskeisempää, että valtaeliitti on voimaton puuttumaan siihen, vaikka kuinka haluaisi. Sen olemassaolo siirtää valtaeliitin edustajat epämukavuusalueelle.

Säälittävän vanhakantaisia ovat olleet ne yritykset, joiden avulla poliittisten, kaavoihin kangistuneiden puolueiden "nuoriso-osastot" ovat yrittäneet laulaa MV-lehden ja muitakin some-maailman medioita suohon. Luulisi nyt vähemmästäkin tajuavan, ettei se onnistu. Jos jotenkin saa yhden lakkautettua, on pari uutta saman tien tarjolla.

Eliitin epämukavuusalue kasvaa sitä suuremmaksi, mitä aktiivisemmin kansalaiset - sinä ja minä tuomme esiin Some:ssa ihan vaikka kirjoitustekoina tyytymättömyytemme eliitin vallankäyttöä kohtaan. En minä kapinaan yllytä, mutta kuitenkin!

Käyttäjän mp2103 kuva
Markku Penttilä

Kiitos heikki kirjavihjeestä! Vielä jatkaisin kuvaamista siihen suuntaan, että tuon kahdeksan listan ensimmäinen poliittinen eliitti mielestäni sisältää tai ohjaa seuraavia jaoitteluita melkoisella voimalla. Mutta myönnän heti perään, että tuo jaoittelu on kyllä erinomainen ja sitten vielä jokaisen ryhmän sisäinen rakenne on eritelty. Täytyypä tutustua.

Mutta olen funtsaillut muutaman kerran sitä, miten saataisiin jotenkin selkeämpi "some" tai lehti tai tiedotuskanava (netti-tv-kanava). Taitaa olla hieman hankalaa ensinnäkin, kun kuppikuntia on niin mahdottoman paljon. Pitaisi olla niin paljon samanmielisiä ja sitten tullaankin äkkiä jo puoluekenttäjakoon ja niillähän on jokaisella jonkinlainen tiedonsiirtokanava. Eikä näitä kanavia ilmaiseksikann tehdä. Oiskohan kellään hyviä ehdotuksia?

Käyttäjän mp2103 kuva
Markku Penttilä

Anteeksi möhläykseni, tarkoitin tietysti Jorma Jaakkolaa ylempänä, mulla vaarilla alkaa jo vuorokauden sisällä yksi tai kaksi asiaa tai nimeä vaihtamaan paikkaa, että silleen.

Pasi Ranta

MV- lehti auttaa akuuttiin tiedonjanoon. Medialukutaitoa tietenkin tarvitaan, siellä niinkuin muuallakin.

Käyttäjän Valtavaara kuva
Heikki Valtavaara

Joukkotiedotuseliitin vallantavoittelijat ja hyväksikäytetyt tukijat saavat ryhmän Status Quon ylläpitäjiltä hiljaisen siunauksen tai suorastaan ohjeistuksen käydä keinoja kaihtamatta kiinni heitä epämukavuusalueelle työntävien toimijoiden kimppuun. "Rajat kiinni" -ihmisistä saa ja suorastaan pitää raportoida kaikki mahdollinen, eli joka ikinen pieninkin virhe tai erhe. Jos virheitä ei löydy, sitten niitä keksitään. "Rajat kiinni ja risti" -yhdistelmästä luotiin suuri uutinen ja kammottava synti hengellisen eliitin (mitätön ja merkityksetön joukko eliittiluokituksessa) avustuksella.

Ja voi sitä kauheutta ja vääryyttä, kun viestintäeliitin hyväksikäyttyjen tukijoiden joukosta pumpsahti esiin rikostuomion saanut toimittaja. Voi sitä parkua: tätä toimittajaa ei olisi saanut osoitella/loukata moisia muistelemalla. Valtamediako sen päättää, kenestä kirjoitetaan ja mitä kirjoitetaan. Se päättää vain omien kirjoitustensa ja viestiensä sisällöstä ja tyylistä. Ja lehtien levikit laskevat.

Aki Tarri

Hyvä kirjoitus ja hyviä kommentteja.

Suomen ongelma on jo pitkään ollut siinä, että päättäjät noudattavat EU-direktiivejä (lainsäätäjille eli eduskunnalle annettuja ohjeita) kirjaimellisesti vaikka ne olisivat haitaksi maan taloudelle ja kansalaisten hyvinvoinnille.

Ensinnäkin pitäisi irtisanoutua ikivanhasta Geneven sopimuksesta, koska se ei toimi enää samalla tavalla kuten toimi sen allekirjoituksen aikana.

Samoin EU-jäsenyys tuo Suomelle ainoastaan lisää taloudellisia kustannuksia.

Itse sain tarpeekseni Suomen oloista vuonna 2010 ja muutin Thaimaahan. Siihen ei ollut syynä Suomen huono ilmasto vaan kansalaisten nöyryyttäminen tämän poliittisen eliitin taholta. Alkoi tuntua siltä kuin olisin asunut entisaikojen Neuvostoliitossa kaikkine rajoituksineen ja määräyksineen.

Toimituksen poiminnat