Valtavaara Suomalainen sielunmaisema

Terrorismin juuret

Oheinen teksti on osakäännös saksalaisessa Die Welt -lehdessä 11.2.2016 julkaistusta artikkelista:
Das sind die deutschen Treibhäuser des Terrors (Nämä ovat saksalaisen terrorismin kasvualustaa)
Artikkelin kirjoittaja: Joachim Wagner 
 

Suurin osa Saksan muslimeista elää maassa normaalisti, rauhallisesti ja lainkuuliaisina. Mutta kuinka laajalle radikaalit asenteet ovat levinneet heidän joukossaan, sitä ei aiemmin tiennyt kukaan. Nyt käytettävissä on Berliinin Tiedekeskuksen tutkimus asiasta. Tutkimus tehtiin sosiologi Ruud Koopmansin johdolla. Tutkimuksessa selvitettiin sekä muslimien että kristittyjen uskonnollista fundamentalismia ja muukalaisvihamielisyyttä. Tutkimus tehtiin kuudessa Länsi-Euroopan maassa.

Fundamentalistiset muslimit tuovat Eurooppaan tullessaan mukanaan myös kotimaansa vahvan arvomaailman ja sen he myös säilyttävät. Islamilaisen fundamentalismin vahvuus Euroopassa pohjautuu tähän arvojen säilyttämiseen. Pelkästään "sosiaaliset ja taloudelliset" faktat, kuten koulutus ja työ, eivät pysty selittämään uskontoihin liittyvää erilaisuutta. Kyse ei ole myöskään yhteydestä integraatiopolitiikkaan.

On selkeä tosiasia, että muslimit kokevat selvästi vierautta Länttä kohtaan, myös sitä maata kohtaan, jossa he nyt elävät. Kun kerran ei ole kyse taloudellisista tai integraatiopoliittisista syistä – niin mistä sitten. Tutkijat pitävät fundamentalismin ja terroristisen väkivallan syynä sitä, että maahantulijat tuovat kotimaastaan mukanaan ennakkoluulonsa ja valmiutensa väkivallan käyttöön.

Tämä merkitsee sitä, että terrorismista yleisesti esitetty argumentti järkkyy; siis se, että Pariisin iskun tekijät tai saksalaiset ISIS:n avustajat olisivat lännessä vallitsevien olosuhteiden uhreja: syrjittyjä, syrjäytyneitä ja pettyneitä häviäjiä. Tätäkin he ovat. Mutta nämä yksin eivät riitä vetämään maahanmuuttajia "pyhään sotaan" uutta kotimaataan kohtaan - ratkaisevaa tämän radikalisoitumisen synnyssä on heidän taustakulttuurinsa.

Islamistinen väkivalta on tuontitavara, joka aktivoituu sillä hetkellä, kun al-Qaida tai ISIS määrää taistelijansa tappamaan joukoittain "ateisteja" Pariisissa, Lontoossa tai Berliinissä. Pariisin 13.11.2015 verilöylyn tilaus tuli tiedustelulähteiden mukaan suoraan  Syyriassa olevalta ISIS-johdolta. 

Ruud Koopmans pitää muslimiväkivallan tärkeimpänä selittävänä tekijänä sitä, että muslimien fundamentalismi ja muukalaisvihamielisyys on selitettävissä pakolaisten lähtömaiden kulttuurisella ja uskonnollisella perinnöllä. Koopmans toteaa: "Pakolaisista ei tule fundamentalisteja siksi, että heitä kohdellaan täällä huonosti - ei - he tulevat maista, joissa fundamentalismi ja viha muukalaisryhmiä kohtaan tulee voimakkaasti esiin".

Tämä tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, ettei taipumus väkivaltaan synny täällä Euroopassa, se tuodaan mukana omasta lähtömaasta. Amerikkalaisen PEW-Instituutin tekemä galluptutkimus, jossa verrataan Turkin ja muiden arabimaiden muslimien asenteita Länsi-Eurooppaan saapuneiden muslimien asenteisiin, tämä tutkimus osoittaa, että heidän kotimaissaan fundamentalismi ja uskonnollisen väkivallan hyväksyminen on selvästi vahvempaa kuin Euroopassa, heidän toisessa kotimaassaan.

Turkin Metropol Instiutuutin tekemän tutkimuksen mukaan katsoo joka viides turkkilainen, että väkivalta islamin nimissä on tietyissä olosuhteissa  oikeutettua - ja hyökkäystä "Charlie Hebdoa" vastaan pidetään rangaistuksena jumalanpilkasta. Ja 44 prosenttia Turkin muslimeista uskoo, että Pariisin veriteot ovat ulkomaisten tiedustelupalvelujen työtä.

Joitakin artikkelissa olevia sisältönostoja: 

"35-50 prosenttia Länsi-Euroopassa olevista muslimeista hyväksyy väkivallan ideologian ja tavoitteet". (Ruud Koopmans, Soziologe)

"Sharia on lääke demokratian ja integraation sairauteen". (Denis Cuspert, ISIS-taistelija)

"Muslimeina heillä on uskonto, joka ei tunnusta mitään eikä ketään itsensä ulkopuolella. Demokratiaa ja ihmisoikeuksia ei kunnioiteta". (Ralph Ghadban, Islamwissenschaftler)

"Jos poliittinen korrektius johtaa siihen, että tosiasioita ei saa tuoda esiin, riistää yhteiskunta itseltään tulevaisuuden". (Peter Schneider, Schriftsteller) 

Linkki Die Welt -lehden pitkään, mutta saksalaisen perusteelliseen artikkeliin:
http://www.welt.de/politik/deutschland/article151967824/Das-sind-die-deu...

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Herää kysymys, kuinka paljon näitä kaksijalkaisia aikapommeja on maahamme tulleiden yli kolmenkymmenentuhannen joukossa?

Tämä asia tulee konkretisoitumaan aikanaan, se on tapahtunut jo Ruottissakin ja Ranskassa.

Autojen viikonloppupolttelut, ammuskelut, räjähdykset ym. kaikenlainen rikostelu tulee lisääntymään expotentiaalisesti, se on satavarmaa jo nyt.

Kuka tai mikä taho ottaa vastuun tulevista kuolonuhreista? Luultavasti ei kukaan tai mikään. Sellainen käsite kuin vastuunkantaminen on massamme täysin olematonta ja fiktiivistä. Harhakuvitelmaa.Suomalainen poliitikko ei eroa, ellei satu luolemaann luonnollisesti.

Käyttäjän Valtavaara kuva
Heikki Valtavaara

En ole kovin halukas maalailemaan tulevaisuudenkuvia tai laatimaan ennusteita. Mutta kieltämättä ensi kesään liittyy monta mahdollista tilanneriskiä.

Karmein kommentti, mikä poliitikkojen suusta tullaan kuulemaan on se, "ettei tällaista osannut kukaan odottaa". Tai: "ei tällaista kukaan toivonut".

Toimituksen poiminnat