Valtavaara Suomalainen sielunmaisema

EU:n koneisto on kiristettävissä

Verkkouutiset on hämmästyttävän hyvä ja rohkea uutisoija.

Vasta eilen torstaina 11.2.2015 saatiin vahvistus uutiselle EU-johtajien kiristämisestä, kun Die Welt kirjoitti Erdoganin julkisesti myöntäneen Jean-Claude Junckerin ja Donald Tuskin kiristyksen: "Erdogan bestätigte am Donnerstag erstmals die Echtheit des Dokuments, das die griechische Internetseite Euro2Day am Montag veröffentlicht hatte".

Vapaasti ja nopeasti käännettynä: "Erdogan vahvisti torstaina ensimmäisen kerran niiden dokumenttien aitouden, jotka kreikkalainen Euro2Day-nettiuutissivusto julkaisi viime maanantaina".

Kiristys näköjään kuuluu ilmiselvästi kansainvälisen politiikan ja diplomatian keinovalikoimaan. On meillä siinä varsinaiset EU-johtajat. Eurooppaa pompottaa miten haluaa ainakin USA, Venäjä ja näköjään myös Turkki. Suomalaisille EU on täysi turhake: Hiiri lampaiden vaatteissa.

Traagiseksi asian tekee se, että sotaa pakenevat, viattomat siviilit ovat koko ajan olleet vain pelinappuloita kansainvälisessä politiikassa.

Nykypäivän uutinen on tässä linkissä: 
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/vvuodettu_eu_asiakirja_turkki_pakol...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kiristys on aina kuulunut kansainvälisen politiikan keinovalikoimaan. Kiristyksen kohteeksi joutuminen kertoo kohteen heikkoudesta. Se kertoo siitä, että kiristäjän mielestä kiristettävällä ei ole kykyä, rohkeutta tai tarmoa puolustaa asiaansa.

Muistellaanpa vain Chamberlainia Münchenissä.

Tässä tapauksessa EU:n heikkoutena on se, että se on asettunut jäsenvaltioidensa vastapooliksi. Se yrittää ajaa politiikkaa, jota useimmat jäsenmaat ja etenkään niiden kansalaiset eivät hyväksy. Niinpä se on ajautunut tilanteeseen, jossa se sen tavoitteet ovat epäselvät ja keinot sekä tavoitteisiin, että toisiinsa nähden ristiriitaiset. Se toivoo, että turvapaikanhakijoita ei tulisi niin tavattoman paljon, mutta ei ole valmis käyttämään tarvittava keinoja ja vastustaa niitä jäsenmäitä, jotka ovat omalta osaltaan sellaisiin valmiit.

Heikkoutta korostaa vielä komission luonne laajana mutta jäsentymättömänä komisaarikokoelmana. Unionilla on jopa ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja, joka vastaa unionin yhteisestä ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Nykyinen viranhaltija on Federica Mogherini. Onko kukaan kuullut hänen esittäneen minkäänlaista turvapaikkakriisin hoitamiseen liittyvää linjausta saati sitten saaneen joitakin tuloksia aikaiseksi?

Toimituksen poiminnat