Valtavaara Suomalainen sielunmaisema

Pakolaiset ja suomalainen uutisointi

Onko asiantuntevien ja analyyttisten, pakolaiskysymyksiin perusteellisesti pureutuvien artikkeleiden pyytäminen ja laatiminen kohtuuton vaatimus suomalaiselle medialle.

Oheinen Sternin artikkeli on silkkaa tietoa ilman pienintäkään kiihotusta mitään kansanryhmää kohtaan, vaikka esim. marokkolaiset mainitaan yhtenä pakolaisryhmistä. Heidän tilanteensa - sen monitahoinen ongelmallisuus niin kantaväestölle kuin pakolaisille itselleenkin tuodaan esiin faktojen kautta, sen kummemmin selittelemättä.

Linkki Sternin artikkeliin:
http://www.stern.de/panorama/stern-crime/koeln---warum-so-viele-nordafri...

Uuden Suomen, Ylen ja Hesarin uutisointi on kieltämättä täysin ruvella, kun puhutaan pakolaiskysymykseen liittyvästä uutisoinnista. Katso Wille Rydmanin FB-postaus suomalaisen median työskentelytavoista: https://www.facebook.com/WilleRydman?fref=nf

Suomen poliisi näyttää omaavan näissä kysymyksissä asialliset työskentelkytavat, ainakin kentällä, jos ei aina niinkään onnistuneesti tiedotuksessa, kun median höökivaunut painavat päälle.
Tiedotustyöskentelyssään poliisi on kohtuuttoman mediapaineen alla - ts. media painaa päälle ja yrittää kaikki kannot kääntäen löytää sitä itseään tyydyttävän vastauksen, joka sitten kailotetaan vihdoinkin löytyneenä lopullisena totuutena suomalaisten eteen. Vaan Ruotsin poliisiin verrattuna Suomen poliisin tiedotustoiminta on valovuosia ruotsalaisia kollegoja edellä.

Suosittelen suomalaiselle mediaväelle saksalaisten laatulehtien sivuilta löytyvää perusteellisuutta ja objektiivista journalismia.

Sternin artikkelin otsikon alussa on yksi asia - siis kysymys, jota suomalaisen median on pakko oppia käyttämään pystyäkseen objektiiviseen journalismiin - kysymys kuuluu: Miksi? Ihan aluksi kannattaa kysyä itseltään: Miksi kirjoitan niin kuin kirjoitan ja miksi näkökulmani on se, mikä se on?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Mielenkiintoista. Sinä olet lukenut edellisen Sternin ja minä taas viimeisen. Itse en saanut tuota edellistä numeroa käsiini, kun se loppuu nykyään aina niin nopeasti meikäläisistä kaupoista.

Käyttäjän Valtavaara kuva
Heikki Valtavaara

Sternin nettisivu, http://www.stern.de/ antaa aika laajat lukuoikeudet lehden juttuihin. Vasta toissapäivänä itsekin aloin tutkia ko. ja muiden lehtien nettisivuja ja löysin tuon artikkelin.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

On kaksi tapaa tarkastella maailmaa. Ensimmäinen on se, että tehään havaintoja ja muodostetaan niiden perusteella mielipide. Toinen on se, että muodostetaan mielipide ja havainnot valikoidaan ja muokataan siihen sopivaksi. Valitettavasti jälkimmäinen on muodostunut mediassa edellistä yleisemmäksi.

Käyttäjän Valtavaara kuva
Heikki Valtavaara

Kommenttisi on ytimessä. Objektiivisuus ei koskaan ole sitä, että pyrin vain omien ajatusteni ja näkemysteni oikeaksi osoittamiseen.

Käyttäjän KaleviOnnela kuva
Kalevi Onnela

Aika kovaa tekstiä tuossa Sternissä. Eräistä maista Kölniin tulleista miehistä 40% on syyllistynyt rikoksiin. Vaikka Stern ei niitä kaikkein luotettavimpia saksalaisia kuvalehtiä olekaan, ja vaikka Stern toisessa artikkkelissa selvittää, että eräistä toisista maista tulleista ei rikoksiin syyllisty juuri kukaan, ei ole mikään ihme, että maahanmuuttoasian ympärillä Saksassa kuohuu.

Käyttäjän Valtavaara kuva
Heikki Valtavaara

Meillä keskitytään katupartioihin, eikä suostuta laajasti aukikirjoitettuna tuomaan esiin sitä problematiikkaa, joka liittyy hallitsemattoman maahanmuuton kokonaisuuteen. Pakolaistilanteen ongelmat ja oireet ovat tiedossa, mutta millainen kokonaiskuva asiaan liittyy. Miksi tilanne on sellainen kuin se juuri nyt on?

Minun mielestäni Maikkarilla ja Suomen Kuvalehdellä on tällä hetkellä parhaat eväät luoda tyydyttävä kokonaiskuva pakolaistilanteesta.

Saksassa kuohuu paljon enemmnän kuin meidän on annettu ymmärtää, ts. merkittävästi enemmän kuin Hesari, Yle ja Uusi Suomi antavat ymmärtää.

Toimituksen poiminnat